Proč my, proč teď? – Brain We Are, David Vencl

21. 7. 2023
68 min

Biohacking je praxe, která využívá technologie, experimentování a sebeoptimalizaci s cílem zlepšit funkci a výkonnost lidského těla a mysli. Biohackeři po celém světě neustále objevují nové způsoby, jak maximalizovat lidský život. Skrze vědu se snaží nalézt způsoby, jak zpomalit proces stárnutí nebo dokonce dosáhnout reverzibilních stavů pro omlazení, jak dosáhnout kondice a silného duševního a fyzického zdraví. Při své práci spolupracují s genetikou, biologií, psychologií a dalšími disciplínami. Jaký je jejich skutečný život? Jaké jsou jejich úspěchy a na jaké překážky narazili? Lékař Tomáš Šebek povede rozhovor s biohackery Kryštofem a Vojtou z podcastu Brain We Are a světovým rekordmanem ve freedivingu Davidem Venclem.

Brain We Are (CZE)

Kamarádi Vojtěch Hlaváček a Kryštof Jarmar vystudovali biologii na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy a nadchli se do fungování a tajů lidského mozku. Založili projekt Brain We Are, který se snaží popularizovat vědu a vzdělávat o jejím praktickém využití v každodenním životě.

David Vencl (CZE)

David je držitelem čerstvého letošního světového rekordu ve freedivingu, když se ponořil do hloubky 52 metrů pod led na švýcarském jezeře Sils. Stal se tak prvním člověkem na světě, který se o něco takového pokusil.

Číst více

Související pořad