Healthspan vs. Lifespan – Petr Šrámek, David Vrba

21. 7. 2023
68 min

Mít dlouhý život samo o sobě ještě nezaručuje, že bude kvalitní. Bez ohledu na to, zda naše civilizace přirozeně směřuje k dlouhověkosti díky příznivým faktorům, nebo zda se jedná o individuální snahu urychlit tento proces, je důležité si uvědomit, že kvantita není totéž jako kvalita. Pokud se snažíme dosáhnout dlouhého života, měli bychom se také soustředit na prodloužení let strávených ve zdraví, štěstí a spokojenosti. Jak můžeme žít co nejdéle ve zdravém těle? Co můžeme ovlivnit v současnosti a jaké možnosti nás čekají v blízké budoucnosti? Budou naše děti žít sto let? Historička a odbornice na umělou inteligenci se širokým multidisciplinárním přesahem, Sara Polak, bude moderovat debatu mezi Petrem Šrámkem z Longevity a Davidem Vrbou z Modern Midlife.

Petr Šrámek (CZE)

Věří, že věda a technologie pomohou lidstvu dosáhnout nové, lepší úrovně bytí. Buduje proto vědeckou, finanční a obchodní infrastrukturu pro rychlejší zavádění technologií zlepšujících zdraví. Hledá řešení závažných problémů pomocí umělé inteligence inspirované lidským mozkem.

David Vrba (CZE)

David je čerstvá posila největší banky v Česku. Jeho misí je vytvořit v ní inspirativní, humanocentrické prostředí pro 5 generací.

Číst více

Související pořad